Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rovnou čarou do háje

3. 8. 2011

Sasuke se nehnutě díval před sebe. Necouvl ani nešel vpřed. Stál na místě a čekal.
Necítil strach ani provinění. Možná spíše naopak úlevu.
,,Nemáš otázky?" promluvil. ,,já bych na tvém místě nezavřel hubu. No tak, ptej se!"
,,Nevím. Já opravdu nevím." Jakoby dostal pěstí do hrudi a pořád hledal ztracený vzduch.
,,Proto říkám, ptej se," pobídl ho Sasuke. Vlastně ho k tomu naváděl. Proč by ne? Vždyť už je to teď jedno. Je v síti, teď ji jen vytáhnout.
,,Jasně," kývl a zašel zpátky do třídy. Posadil se na židli a zahleděl na desku stolu, která byla právě extrémně zajímavá.
,,Itachi," vešel za ním bratr a zavřel za sebou dveře. ,,Tak nějak jsem mu slíbil, vlastně neslíbil, jen jsem prohlásil, že nemám důvod ti to říkat, ale ty to víš, sám od sebe. Stejně-"
,,Proč to řekl zrovna tobě?"
,,Dobrá otázka." Za dva milióny. ,,Přišel jsem k němu na Silvestra a tak nějak to padlo mezi řečí. Vlastně jsem ho k tomu zřejmě dohnal, ale nenutil jsem ho."
,,Pak jste se spolu vyspali," dodal Itachi. Jistě. Sasuke sám doteď nevěděl, jak a hlavně proč. Celé to bylo... divné by bylo možná to správné slovo.
,,Je to zvláštní. Neřekl bych, že jsem takoví kámoši, ale... tohle raději necháme být. Prostě mu zatím neříkej, že to víš. Nejde tu o mě, ať mě klidně zmlátí, ale asi by ho to úplně dorazilo. Sylšel jsi ho. Je úplně na dně.  Kdyby věděl, že to víš, asi se zcvokl."
,,Co vím? Slyšel jsem pouze, co řekl, ale nemyslím si, že je to všechno." Sasuke měl pravdu. Měl víc otázek než měl zatím vymyšlených. Jednu položí a objevís e stovky dalších. ,,Jak vůbec...? Je tohle možné?"
,,Miluje tě, to je všechno, co vím," odpověděl prostě Sasuke.
Ty slova... Itachi nemohl říct, že na něj nezapůsobila. Někdo ho miloval. Někdo, kdo si opravdu nezasloužil trpět. Snažil se Naruta chránit. Cítil se jako jeho opatrovník. A teď zjistil, že jeho svěřenec k němu chová nějaké hlubší city.
,,Jak dlouho?"
,,Řekl bych, že od začátku. Zřejmě si ho uchvátil hned od začátku, i když opravdu nechápu, co na tobě vidí." Ne, nad tím Itachi ani nechtěl přemýšlet. ,,Hlavně ode mě nečekej radu. Já lásce nerozumím. Jednou to stejně praskne, nebo to dřív sekne s Narutem." Jenže ani Itachi to nechápal. Nikdy nebyl nešťastně zamilovaný. Nikdy neprožil to, co teď prožívá Naruto. Nedokázal ho pochopit, což ho trochu trápilo. Nevěděl, jak se zachovat. Co mu říct? Prozatím zřejmě nic. Bude dělat jakoby nic. Nenápadně projeví pochopení. Nebude na něj tolik dotírat, když ví příčinu.
Bože, je to bláznivé.
Vždyť on je učitel a Naruto jeho žák. Jak se mohl dostat do takové situace? Prostě tomu nerozuměl. Byli tak odlišní.
,,Potřebuje tvoji pomoc," hledl Itachi.
,,Neumím pomáhat a zřejmě ani nechci."
,,Přesto to děláš." No ano, občas má nějaké výkyvy, zřejmě svoje dny. ,,Zůstane to meiz námi."

P.S. Je to krátké a je to odfláknuté. Asi protože jsem na to tak tlačila, ale nějak se přes tohle dostat musela.
Itachi je zkrátka pořád stejný. V klidu a prozatím si neuvědomil celou situaci. To přijde až Naruta uvidí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nadpis

(Lilith-sama, 8. 8. 2011 13:42)

Som domááááááá!!! Bola som na týždeň preč a doma ma miesto obeda čakala táto kapitola. Tomu sa hovorí krásne privítanie doma.
Takže Itachi to zatiaľ zobral dobre, ale to je asi len ten prvotný šok. Uvidíme ako sa to zmení, keď - ako si sama povedala - keď Naruta uvidí.

................

(Mia-san, 6. 8. 2011 19:42)

Super dílek :o) Sasuke se svou upřímností a Itachi dozvídající se pravdu... hehe, tohle jsem fakticky od Sasukeho nečekala... tak jsem zvědavá, jak se s tím pěkně vypořádají :o)

:)

(Itachi-chan, 5. 8. 2011 23:25)

Rádo se stalo ^^ A jsem moc ráda, že se tu objevila nová kapitolka, strašně jsem se na ní těšila :)
Takže Itachi to konečně ví. Taky že bylo na čase :D A až se potká s Narutem, tak to bude pecka. Úplně se těším, jak ho to uvědomění se praští do obličeje. Že to pak bude z jeho pohledu hezky popsané? :3
A co bych si vybrala na příští týden? Hm... Víc se mi líbí tenhle příběh, ale mně je to vlastně jedno :) Hlavně, že to bude něco od tebe ;)
P.S.: Nevím proč, ale strašně se mi líbí název téhle kapčy :D