Jdi na obsah Jdi na menu
 


35. část

26. 8. 2011

Itachi věděl, že je to chyba. Jeho chyba, s kterou nikdo nic neudělá. Nemohl se někomu svěřit nebo si postěžovat, mohl jen přihlížet. Na druhou stranu se v tom jaksi vyžíval. Pozorovat ho, nenápadně, z úkrytu svého postavení. Vidět ho šťastného, to byl jeho cíl. Jeho sen. Je jedno s kým. Jakým způsobem. Hlavní byl ten krásný úsměv na jeho tváři a rozzářené nebesky modré oči.

,,Už víš?"
,,Po sto padesátý. NE!"
,,Nemáš moc času.¨"
,,Podle mě pořád víc než dost."
,,Naruto!"
,,Sasuke!"
Oba seděli v kuchyni u pondělní snídaně. Naruto se věnoval míchaným vajíčkům a Sasuke hrnku s kávou.
,,Dovol mi, aby to bylo výjimečné," naklonil se Sasuke k Narutovi.
,,Výjimečné to bude i s pytlíkem brambůrků a Coca Colou z výprodeje." Nedovolí mu víc, než je třeba. Nechce z t toho dělat nic velkolepého.
,,Určitě si něco přeješ. Splním ti to." Naruto se zasmál. NApadlo ho něco šíleného.
,,Opravdu cokoliv?" zeptal se a naklonil se naproti Sasukemu, takže od sebe byli pár centimetrů.
,,Bez vyjímek," zašeptal Sasuke do Narutových rtů.
,,Striptýz," ušklíbl se Naruto.
,,Kdo?"
,,Chci abys mi ty předvedl striptýz. Jen ty, hudba a tvoje kreativita," zasmál se Naruto.
,,Ehm!" ozvalo se od dveří. Oba se otočili za hlasem a následně se posadili zpět na svoje místa. ,,Dejte mi předem vědět datum, u tohohle být nemusím."
,,Fajn, že ses nabídl. Ale neboj, já odsud chci Naruta unést. Někam pryč."
,,Co prosím?" ozval se Naruto.
,,Chci, aby jsme odjeli někam pryč. Mám ti to snad říct svahilsky?"
,,Nechci nikam jet," namítl Naruto.
,,Ale no tak," začal Sasuke s přemlouváním.
,,Ne, já... chci to oslavit tady, s rodinou," pronesl přání. ,,Tedy alespoň ten začátek, ten zbytek by byl vhodnější do soukromí."
,,Ježiš ty seš sentimentální," povzdechl si Sasuke. ,,To jako chceš rodinnou večeři?"
,,Tak nějak," kývl Naruto.
,,To je Itachiho parketa, zařídí to," řekl Sasuke. Naruto se podíval na Itachiho stojícího u ledničky.
,,Nemusí to být, vím, že máš hodně práce," řekl.
,,Ne, zasloužíš si to. Vážím si, že nás považuješ za svoji rodinu. Cokoliv si budeš přát," usmál se Itachi.
,,Na to bacha, nebo bude chtít striptýz i po tobě," ušklíbl se Sasuke. Naruto se na něj zamračil a kopl ho pod stolem do nohy.
,,Díky," otočil se pak s úsměvem na Itachiho. Ten kývl a odešel. S Narutovým úsmvěm v mysli a pocitem štěstí v srdci. Má šanci učinit ho šťastným. Udělat pro něj něco, co nikdo jiný nemůže. Jen on a Narutovo přání.
,,Pak ale odjedem, na víkend. Oslava pro tebe podle mého," prohlásil Sasuke. ,,A žádné námitky," dodal, když viděl, jak se Naruto chystá něco říct. Naruto se odmlčel a na chvíli se zamyslel. Nerad byl Sasukem ovládán, i když Sasuke v podstatě nedělal nic proti jeho chuti.
,,Takže ty chceš odjet na víkend," zopakoval Naruto.
,,Jak jsem řekl."
,,Na romantický víkend ve dvou. Jen ty, já a nějaký pokoj nebo chata kdesi v pustině." Sasuke zvedl hlavu a pátravě se na Naruta zadíval. Řekl právě ,,romantický"? Sasuke nebyl romantický. Nekoupil by si ani prkýnko na záchod v romantickém designu.
,,Ne, to budou dva dny, kdy nevytáhneme paty z postele," opravil ho Sasuke. ,,A nenuť mě to říct vulgárněji." Naruto se zasmál. Dokázal si tu vulgárnější verzi představit. Byl si jistý, že kdyby to Sasuke vyslovil, sám by zrudl na úroveň červeného panáčka a snídaně by na něm spáchala pokus zadusit ho.
,,Fajn, ale místo vybereš ty sám." Věděl, že to bude pro Sasukeho oříšek. Dokázal si představit, jak Sasuke sedí u počítače a snaží se prohrabat všemi hotely. Jedna služba přes druhou. S výhledem, bez. U čtvrté kolonky to možná vzdá a zůstanou doma.
,,Klidně," souhlasil Sasuke.

Ten samý den, odpoledne, kdy Naruto měl ještě školu a Sasuke spěchal domů.
,,Jednou v životě tě potřebuju, tak doufám, že jsi doma," zavolal Sasuke na celý byt, jen co vctoupil dovnitř.
,,Nějaké zranění?" otázala se Itachi z kuchyně, kde si četl noviny.
,,Dost možná. Jde o ten víkend," přisel si k němu.
,,Užijte si to," řekl Itachi a stále se věnoval čtení novin.
,,Potřebuju s tím pomoct. Copak já vím, jak vybrat nějakou rozotmilou chaloupku, aby z ní Naruta přinejmenším kleplo. Znáš mě, sám vyberu tak hotel Kadibudka U bažiny." Itachi položil noviny na stůl a zadíval se přes stůl na bratra.
,,Mám tobě a Narutovi zařozovat romantický víkend?"
,,Přesně." Itachi měl chuť mu říct, ať si trhne nohou a že on už mu ji nepřišije. ,,Chci, aby měl Naruto radost. Dokážu si živě představit, jak Naruto neslavil svoje narozeniny od smrti své matky.
,,Dobře," povzdechl si Itachi, složil noviny a odložil je bokem. ,,Jaký je limit?"
,,Čeho?"
,,Finanční limit. Něco to stojí. I když bych se měl spíše ptát sebe, protože ty peníze jdou ode mě."
,,Jdou z NAŠEHO konta po rodičích. Prostě nešetři, ano? Cokoliv za cokoliv."
,,Proč tak najednou?" zajímal se Itachi. ,,Všechen ten zájem, ty gesta."
,,Protože chci, aby Naruto věděl, že ho miluju. A chci, aby si to pamatoval." Miluje ho. A Naruto zase jeho. Krutá pravda, které se Itachi vyhýbal. Vždyť jeho bratr někoho miluje. To je skoro posvátné.
,,Vynasnažím se," slíbil Itachi.
Jako by ho miloval on sám.
Vlastně, proč jako?!

P.S. A jdu spát, protože už sotva pletu prstama. Do toho se mi ještě pletou potkani, kteří se mi snaží lízt do zelí a pokoušejí se napsa vlastní dílo.
Dobrou noc :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

................

(Mia-san, 28. 8. 2011 17:38)

Ha, to jsem tušila... Tak Itachi do toho spadnul tak jako Sasuke :o) Že se člověk dokáže zamilovat do té "správné osoby"... Jsem zvědavá, jak moc zamícháš celým příběhem ;o)

@_@

(nik-in, 27. 8. 2011 23:05)

Páááááni.... vůbec nevím co na to říct! Bylo to... geniální, přesně podle mého gusta =oD. Tak jak by podle mě měl Sasuke být, nemám ráda když je až moc přeslazený =oD

Nadpis

(Lilith-sama, 27. 8. 2011 11:15)

Nejako nestíham písať komentáre v piatok. Hold, pohoršila som sa, ale už by som sa od budúceho týždňa mala polepšiť.
Ja som to vedela!!! Ja som vedela, že si to pomyslel Itachi, ale žeby to bolo až tak silné ma nenapadlo. Ale dozvie sa to Naruto, či nedozvie? Ak áno, ako sa zachová? A čo na to potom Sasuke? Dosť nezodpovedaných otázok.
No neviem, neviem, neviem je to dopletené, tak ako to vieš dopliesť len ty, ale potom to vždy spravíš tak, že hepáč je skrátka dokonalý! A to je to, čo na tvojich poviedkach milujem, Nelie-sama. Teším sa na piatok.

^_^

(Sys, 27. 8. 2011 11:11)

Oba příspěvky jsem zhltla tak rychle, až mě to skoro udávilo. xD
,,Proč se v obou povídkách Itachi s Narutem tak trápí? V JTPT, přeju Sasukemu že zpátky získal Naruta, ale bráška asi ostrouhá mrkvičku."
,,A z Itachiho se stane troska bez citů, vezme si Naruta a zabije Sasukeho." *devil smile*
,,Ne, to by Nelie nedovolila! Běž pryč! Nevylejzáš náhodou jen v noci?"
,,Zdár, a co kdyby udělali trojku? O Naruta se podělí a bude všechno ok."
,,Vraťte se zpět a přestaňte takto smýšlet!"
Předsatvují si život jednoduše, ale postavy z obou povídek ho jednoduchý rozhodně nemají. Můžeme se jen dohadovat, jak povídky budou končit. Rěkne, Itachi Narutovi že ho miluje? Dovolí si i přes to že je učitel blonďáčka milovat? Jak se zachová Sasuke? Odpovědi znáš jen ty. Jsem ráda, že tě můj komentář podnítil k psaní a doufám že tento bude mít alespoň podobný účinek. Příště se těším na NTMAOTTCH x) a věřím tomu, že nás všechny překvapíš!!! ^_^

:)))

(Itachi-chan, 26. 8. 2011 22:47)

Chudáček Itachi :( Takhle sledovat svou lásku a nesmět k ní projevit žádné city... Připomíná mi to jejich vztah v "Nechci tě milovat", jenom nějak obrácený :D
Oh, ale bylo by skvělý, kdyby je Itachi poslal do nějaké díry a Naruto by se pak naštval na Sasukeho. A po nějaké té hádce by se přišel utěšit za Itachim do pokoje a... sakra, neposlouchejte mě nikdo!! :D
A rozhodně jsem za dvojitou dávku, kdo by nebyl?! I když spíš bych chtěla vědět, jak dopadne rozhovor v kabinetu, než narozeninový víkend... Ale rozhodně budu spokojená s čímkoliv :)