Jdi na obsah Jdi na menu
 


33. část

7. 6. 2011

Naruto přešlapoval na jedno místě a nervózně se díval dveře před sebou. Zavřené dveře... jen doufejme, že ne zamčené.
Za sebou cítil přítomnost svého patrona. Nebo anděla strážného? Těžko říct, jak za jeho činy Itachiho pasovat. Možná ho hýčkal až příliš. Proč ho prostě nevhodil do lví klece, ať se s tím porve sám. Protože přesně tohle by Naruto potřeboval. Takhle měl zadní vrátka vždy otevřená a to až příliš svádělo k útěku.
,,Itachi, jdi," poprosil a zároveň i přikázal. Nechtěl znít hrubě, ale rozhodně ani zoufale, aby schytal další lítost.
Slyšel, jak se zavírají dveře. Jeho zadní vrátka. Itachi je teď ve svém pokoji. Před ním je Sasukeho pokoj. Jeho cíl.
Zaklepal. Na odpověď nečekal a stiskl kliku. Nerozhlížel se, vešel dovnitř a zavřel za sebou dveře. Opřel se o ně a teprve pak se podíval po pokoji. Sasuke ležel na posteli, opřený o zeď, v klíně knihu. Díval se na něj. Trochu zmateně, překvapeně a snad i potěšeně?
,,Neruším?" ujistil se Naruto. Je to přece slušnost se zeptat. Sasuke zavrtěl hlavou. ,,Takže si můžeme promluvit. Opravdu promluvit. Bez tvých výčitek z minulosti a mého strachu o střechu nad hlavou."  Sasuke zaklapl knihu a odložil ji bokem. Posunul se a posadil se na kraj postele.
Naruto přemýšlel, kam se usadí on. Ve stoje to nezvládne, ale k židli je to přílši daleko. Připadalo mu, jakoby ho každý krok měl připravit o zbraň. Sesunul se tedy po dveřích a usadil se na zemi. Možná trochu zbabělé, tak blízko únikovému východu.
,,Chceš začít?" zeptal se Sasuke. ,,Protože pokud ne, rád bych začal já." Naruto kývl. Ulevilo se mu. Vyslechne Sasukeho a pak bude reagovat. ,,Teď mi připadá hloupé, proč jsme se... pohádali. Prostě jsme se na něčem neshodli, to se stává. Jen to padlo na trochu choulostivé téma. Zbytečné." Sasuke to vystihl. Naruto si byl vědom toho, že zatahovat do toho Sasukeho bylo zbytečné. Byla to přece jen a jen jeho věc, mohl a měl si to vyřídit sám. Partnerský život neznamená, že svoji druhou polovičku budete tahat do všeho.
,,Moje chyba. Neměl jsem tě žádat. Nebylo to fér." Tehdy mu v podstatě ani nedával na výběr. Bud přijmeš nebo ne a je jasné, co tím chceš říct.
,,Zapomenem na to." Řekl my! Řekne-li někdo ,,zapomeneme na to", znamená to přece, že ještě je nějaká budoucnost. A Naruto z toho měl radost.
,,Ano."
,,Zřejmě jsme tím odstranili ten hlavní důvod. Nebo alespoň příčinu," řekl Sasuke. ,,Naruto, ty víš, že já city vyjadřovat neumím. Není to proto, že bych snad žádné neměl nebo nic necítil. Jen jsem tak prostě naučený. V domově jsem byl sám za sebe. Rozbrečet se na truc nemělo smysl. Naučil jsem se svoje city neukazovat, zůstalo mi to. Mám to prostě v povaze. Nezmění se to." To Naruto věděl. ,,Dokážeš se s tím smířit?" Naruto váhal. Narutovi nevadilo, že denně neuslyší ,Miluji tě,. S tím dokázal žít. Sasuke svoje pocity vajdřuje jinak. I teď, každou větou, říká Narutovi, co cítí. A Naruto se v tom musí naučit číst. A to bylo to, co nevěděl, jesti dokáže.
,,Nevadí mi to. Chtěl jsem to změnit. Nejde to."
,,Nedokážu se změnit od základů. Upřímně se mi příčí každý den opakovat, co cítím. Ale mohl jsem trochu víc projevovat, co k tobě cítím. Za nás dva to přece stojí. Nemůžu ti dát všechno, ale můžu se pokusit se o to aspoň pokusit." To je víc, než by si Naruto mohl přát. ,,Fajn. Myslím, že jsem překročil svoji hranici lidskosti. Ani jsem netušil, že dokážu mluvit jako... jako Itachi."
,,Šlo ti to skvěle. Zřejmě to máš v genech," usmál se Naruto. Cítil se líp. Sasuke s ním chce evidentně dál být. ,,Je to, jakoby jsme začínalo znovu. Od začátku. Jakoby jsme předtím spolu nic neměli."
,,To je možná dobře. Zkusit jiný začátek."
,,To jo."
,,Nebudeš ale vyklepanej z představy, že spolu máme spát, že ne? Tohle už snad máme za sebou." Naruto se zasmál. Upřímně, od srdce.
,,Je za tím tlustá čára." A co teď? Promluvili si. Ale vyříkali si vše? ,,Neříkám ano, protože tu bydlím," promluvil Naruto. ,,Jsem tu rád, ale bydlení není důvod, proč s tebou chci být."
,,Dobrý vědět," kývl Sasuke. ,,Takže. Za tři dny nastoupíme zpět do školy. Mám skoro strach se zeptat, ale je něco, co by jsi chtěl ještě udělat?" Naruto se zamyslel. Jsou to poslední dny volna. Pak už to bude jen jízda dolů po horské dráze maturity.
,,Mohli by jsme někam jít," zauvažoval Naruto. ,,Sami. Třeba jen do kina. Hlavně, když to bude jen o nás dvou."
,,Kino není špatný. Na žádnej slaďák mě ale nedostaneš," varoval ho.
,,I horor může být romantický," usmál se Naruto.
,,Fajn, tak se zajdeme podívat na program," zvedl se Sasuke. Ono se to sice dá zčeknout i přes internet, ale proč se těch pár ulic neprojít. Sami.
Sasuke prošel do předsíně a Naruto se zastavil u Itachiho pokoje. Dveře byly pootevřené.
,,Díky za všechno," zašeptal. Itachi neodpověděl a Naruto na to ani nečekal. Následoval Sasukeho, rád, že je zase všechno tak, jako předtím. Ne... není to jako předtím. Bude to lepší.

P.S. Je to až trapně krátký :D Víte kolik je hodin? Přesně 3:52. V 3:15 jsem se rozhodla to zabalit a jít spát, pak koukám ven a ono se začíná rozednívat. Tak tam u okna stojím, proklínám ty pitomý zpívající ptáky a říkám si, že už to snad ani enmá cenu, když v 6:00 vstávám. Tak jsem v 3:45 zasedla zpět sem a dopsala těch pár vět.
Ono se tu v podstatě neudálo skoro nic a přitom hodně. Neuvěřitelný, jaký je rozdíl mezi touto povídkou a mou nejčerstvější. Zatímco tady se to nese skoro až v černých barvách (tedy zatím), ta druhá, i přestože tam Naruto právě umírá :D, se mi zdá odlehčenější.
Asi to tak má být. Tahle už se tudy táhne delší dobu. Započala jsem to jako tragédii a tak to tak i dotáhnu. Doporučuji číst prvně tuto a pak až Naruta a Uchihy :D
I když, těžko říct, zda se to touto částí rozjede. Je tu našlápnuto do nového školního roku. To by mohlo náladu trochu pozvednout. Nechám uplynout nějaký čas a vložím tam humorné školní dny. Ach, už vím, ale nepovím. Mám přesně vymyšlené, co zde strčím příště. Sama jsem s nápadem spokojená, tak se doufám bude líbit i vám.
Nápada vymyšlené za pochodu jsou nejlepší.
Moje P.S. začíná být pomalu delší, jak samotná povídka. Tak tedy, hezký den, vypadá to, že zase bude odporný vedro.
V 7:30 opouštím kybernetické prostory a vracím se až večer po práci, tak tu snad budou nějaké komentíky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

^^

(Mitsuki, 12. 8. 2011 18:32)

Tak jo, tuhle povídku jsem četla už když začala, ale nějak jsem pak měla období kdy jsem vůbec yaoi nečetla - a tak jsem, bohužel nepokračovala ani tady. Teď jsem na ní znovu narazila, před asi třemi dni. Přečetla jsem si jí znovu od začátku, celou až sem a musím říct, že je stejně úžasná, jako si jí pamatuju. Vážně, mám jí moc ráda a proto mě mrzí když vidím, jak to teď pokračuje s novými díly...moc by mě (a určitě spoustu dalších čtenářů) potěšilo, kdyby si s ní zase pokračovala! =) Nebo dostanu v nejbližší době absťák z nedostatku novejch dílů :D Tenhle příběh mě zaujal a tak by bylo fajn dotáhnout to do konce. ;)

obdivuju tě :D

(Kaze-chan, 4. 7. 2011 0:03)

podle mě, je to vážně úžasná povídka,jsem opravdu milovník čtení a ikdyž miluju psaní, asi bych na něco takovýho nepřišla, pro mě je moc těžký vzít postavy z anime a dát je do normálního světa a proto to tolik obdivuji a jsem opravdu nadšená za tohle pokračování když minulý bylo tak pochmurný, jenom tě prosím na kolenou ať Naruto není s Itachim.. vážně prosíím, nemám pár Naruta a Itachiho moc ráda, pro mě je prostě Sasuke ten pravej.. :D a prosím ať to nekončí smrtí, nebo něčim podobnym jako v tvý minulý povídce (to radši skousnu Itachiho.. xD) koment je moc dlouhej a už melu blbosti takže končím, jenom prosím nepřestávej v týhle povídce, protože byla spásou když jsem nad ní včera seděla až do 6 a pak šla spát a vstávala v 10 :) díkes a těšim se na další pokračování

=^.^=

(Mia-san, 20. 6. 2011 20:10)

Jak jsem se již zmínila, dlouho jsem tu na tvém blogu nebyla a když jsem uviděla pokračování téhle povídky, byla jsem nadšená, ačkoli jsem musela několik kapitol oprášit, abych si vybavila veškeré důležité informace, které jsem do té doby zapomněla... Konečně se zakopala válečná sekera a opět se vztah posunul na další stupeň, jelikož uvědomit si veškeré okolnosti týkajícího se vztahu je důležité a posouvá pár na další "metu budoucnosti" :o) A tvé humorné poznámky zbožňuji... jsi má krevní skupina :o) Takže těším se na další kapitolkj ;o)

Oooooooo

(Nik-in, 9. 6. 2011 17:37)

Dlouhou dobu jsem tu nebyla a co to vidím?? Další část povídky ve kterou už jsem nedoufala... =o) Takže děkuji
A kapitola se ti vyvedla

=^__^=

(Kagome/Kurama, 7. 6. 2011 15:29)

Páni, musela jsem si přečíst několik posledních kapitol, abych vůbec věděla, o co go XD Jinak bych byla vážně jako v rumunské vesnici. Ale dočkali jsme se, to je hlavní O_o :D Každá povídka v mysli vybledne, když se dlouho nečte, bohužel T.T
xD No teda, konečně se shodli na to, že ta hádka byla opravdu zbytečná, jak řekl Sasuke :) Naruto je prostě hodně citlivý člověk, alespoň tady. Neumí žít bez lásky a bez jejích jasných projevů, což se bude muset naučit, tedy alespoň za předpokladu, že spolu s mladším Uchihou chtějí být i nadále. Přece jen, slova jsou jen... slova. Moc toho neprozradí. Vlastně vůbec nic, člověk může říct cokoli a nemyslet to vůbec vážně. Činy, to už je něco trochu většího a důležitějšího. Naru by si to měl uvědomit :) Trochu nad tím přemýšlej, Uzumaki! XD Uh, takhle vypadá, že ho nemám vůbec ráda... O.o to ale není pravda XD ^-^ Chci, aby byl šťastný, ale zatím si ve vlastním štěstí brání jen on sám...
Upřímně, nějak ty černé barvy nevidím XD Takové hádky jsou totiž naprosto běžné věci. Oni to jen moc prožívají. Nevím proč, jestli se pořád bojí, že by toho druhého mohli ztratit... To taky není pro vztah nejlepší XD No, nad tím můžu jen bezduše spekulovat XD Zatím mi jako "tragédie" přišel jen ten začátek, kdy Naruto ještě bydlel u otce -.- no... "otce", to bude znít líp. I když jeden rozdíl mezi povídkami vidím, u tamté se o něco víc směju :D hlavně u minulé kapitoly XD
Jistě, takové nápady jsou nejlepší :) Jen takový artefakt pořádně očistit od prachu (přece jen byl právě objevený), vyleštit a bude dokonalý ;)
Asi to bude znít trochu hrubě, přestože to není úmysl, ale PS mě bavilo možná i trochu víc než ta kapitola (to ne že by byla špatná, to vůbec ne, jen mě tvoje poznámky docela baví XD máš to asi v krvi) xD
Itachiii... zůstaň tam, kde jsi, ano? Prosím :D

arigatou!!!

(Sys, 7. 6. 2011 12:50)

jo jsem první!!! děkuju moc si toho vážím ^*^ a obdivuju v kolik si to psala...konečně mám osobní věnování si to musím napsat do deníčku! ještě jednou dděkuju a skláním se před dívkou která mi otevřela jako první bránu do světa yaoi a povídek!!! ^^