Jdi na obsah Jdi na menu
 


32. část

23. 10. 2010

Následovné soužití bylo zasloužilo cenu grammy. Všichni svoji roli hráli bez chyby a v podstatě i bez nehod.
Sasuke se opravdu držel pravidla na záchod a pro jídlo. Jinak byl buď zavřený v pokoji nebo se potuloval po městě. To dávalo Narutovi víceméně volnost. Itachi si navéc vzal den volna, aby se přesvědčil, že vše proběhne v rámci přežití. Jak to bude až půjde zítra do práce zatím netušil.
,,Udělal jsem večeři, půjdeš se najíst?" zeptal se. 
,,Měl by jsi být s Sasukem, ne se mnou."
,,Řekněme, že jsem více na tvé straně."
,,Proč? Vždyť... sám jsi říkal, jaký Sasuke je. Nikdy neuměl vyjadřovat city a já to věděl. Přesto jsem s ním byl ochotný být. Teď jsem zbaběle utekl." Itachi nebyl na tyhle situace stavěný. Jak utěšit někoho, koho zradilo srdce při první lásce?
,,Chceš, aby ti někdo dokazoval lásku. To je naprosto normální. Sasuke to nedokáže a ty sis to uvědomil. Možná jsi v duchu doufal, že se Sasuke změní. Láska lidi mění a nutí je dělat věci, na které by dřív ani nepomysleli. Co jste spolu, Sasuke se změnil, k lepšímu, a já doufal že to bude pokračovat dál."
,,Tak to jsme byli oba naivní."
,,Před měsícem bych ti v téhle situaci řekl, že tě Sasuke potřebuješ a ty jeho. Aby jste zůstali spolu."
,,A teď?"
,,Po tom, co jsemn slyšel včera, nevím. Nechce nic říct." To Narutovi moc nepmohlo. ,,Což poukazuje i na to, že ať už ti chce říct cokoliv, nechce ti ublížit. Záleží mu na tobě, pořád, jinak by ti na plno řekl, co si myslí. Jak to ostatně normálně dělává."
,,Jo, to je pravda." Naruto na tom byl podobně. On se sice nevyžíval v cizím neštěstí, ale kdyby k němu nic necítil, vpálil by mu to do ksichtu přítel nepřítel. ,,Pokazil jsem to. Tím přáním. Já to vím."
,,Bylo to tvoje přání a i když nikdo z nás nedokáže pochopit, a ani nemůže, proč... měl jsi k tomu důvodu. Pokud cítíš, že jsi udělal správně, tak si zatím stůj. Nikdo jiný ti to vyvracet nemůže. Je to čistě tvoje věc a ať si říka kdokoliv cokoliv, oni ti do toho nemají co mluvit. Nemůžou to pochopit." Itachi v podstatě opakoval pořád to samé, chtěl aby to Naruto dostatečně pochopil. Možná udělal chybu, ale to dokáže posoudit jen on. Nikdo jiný na to nemá právo.
,,Tou návštěvou jsem to uzavřel. Už se k tomu nemusím vracet, nemám důvod."
,,To je dobře."
,,Promluvím si s Sasukem. Myslíš, že bude chtít?"
,,Podle mě na nic jiného nečeká." Naruto se trochu ulevilo, ale stejně v něm pořád hlodal červíček nejistoty. ,,Ale i on se ti musí omluvit, ne jen ty jemu, pamatuj." Naruto kývl, i když měl za to, že to on udělal tu do nebe volající blbost. Měl to udělat sám, neměl do toho Sasukeho vůbec zatahovat.
,,Je to zamotané. Kdy se to takhle zvrtlo?"
,,To bych taky rád věděl." Možná bylo lepší, když to zůstalo utajené. Naruto se nchtěl vracet do minulosti a hledat zlomový bod. Mohlo by na povrch vylézt něco jiného a to teď nikdo nepotřeboval.
,,Neřekl jsi mu, že jsem brečel, že ne?" Itachi neodpovídal. ,,Choval jsem jsem hrozně. Jako nějaký nevyrovnaný puberťák, kterým cloumají hormony." Itachi se na tou definicí pousmál. ,,Hrůza."
,,Ranilo tě to. Je dobře, že jsi těm pocitům dal volný průcho a nedržel jsi v sobě."
,,Hodně ti dlužím. Za všechno. Myslím, že bez tebe by jsme se postříleli." Itachi si přisedl k němu na postel.
,,Naruto ty mi nic nedlužíš, ano? Nikomu z nás. Sasuke to dělá, doufejme, z lásky."
,,A ty?" zadíval se na něj Naruto. To byla vskutku příhodná otázky a hodně těžce se na ni odpovídalo. Naruto věděl, že ani jedna z odpovědí ho neuspokojí. Itachi se potýkal s podobným problémem. Říct, z čistého přátelství, lhal by. Bohužel. Co říct, aby nic nepokazil? 
,,Dělám to kvůli muži, který i přesto že je téměř dospělý, pořád potřebuje chránit jako malé dítě." Naruto nevěděl, jak si to má vyložit. Itachi mu v podstatě říkal, že mu na něm záleží. Ale nelíbilo se mu, že ho považuje za dítě.
,,Nejsem-"
,,Já vím. Nejsi, byl jsi nucen předčasně dospět a postavi se věcem, které by někdo tak mladý zažít neměl." Tyhle moudra, Naruto je neměl rád. Nikdy nevěděl, jak si je má vyložit. Ještě že Sasuke je nemá ve svém velmi skromném repertoátu. 
,,Vy dva nemůžete být bratři," zavrtěl Naruto hlavou. Itachi se upřímně zasmál.
,,Taky si občas říkám."

P.S. Tohle byl poslední díl... prozatím. Od tohodle si dám pauzu, protože mám pocit, že to už jen kazím. I vám se to nelíbí tak jako dřív, do komentářů to neříkáte naplno, ale je to tak. Budu psát něco jiného, i sem, ale s tímhle si dám pohov, abych si to promyslela.
Původně to mělo být takhle: Itachi měl skončit s Narutem. Ne že by ho Sasukemu přebral. Prostě se do něj měl zamilovat, ale držet to v sobě. Po čase by se mu ale svěřil, pouze s záměrem, že má právo to vědět. Naruto by to vzal... no sportovně. Itachimu by se omluvil, ale že chce být s Sasukem. Itachi by to vzal vcelku dobře. Po čase se s tím naučí žít a... je to přece chlap, dospělej, dokáže se přes to přenést. No a jednou, když by byli sami doma, se to nějak zvrtlo a Naruto by poznal, co to je, když lásku dokažuje Itachi Uchiha. Nevyspali by se spolu, to byste mě asi ukřižovali. Naruto k vlastnímu zděšení začíná k Itachimu něco cítit. Pořád by se to snažil potlačovat. Marně. Po čase a pár zvratech by prostě skončili spolu. Sasuke by samo nebyl moc nadšený, ale i jemu jsem tam pak chtěla vymyslet nový objev.
Tohle bylo úplně původní rozespání. Teď to mám v hlavě nekolikrát překopané a nevím, co z toho napsat. Prostě si to musím promyslet a uvidíme jestli budu vůbec pokračovat. Opravdu teď nevím =((

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fajne

(Gabi, 27. 2. 2011 23:26)

výš mě se tahle povída moc líbí a to jsem toho přečetla už hodně a myslím že tahle povídka patří ktěm nejlepšim ale i ostatní které máš.
P.S. vaš toho protože já moc sví srdce nevylévam ale jinak super*****

mmmm

(Nik-in, 17. 2. 2011 10:22)

Mmm tak nejdřív k téhle kapče, moc jsem nepochopila jak to Naruto myslel tím, že jejich vztah zkazil tím přáním.
Pak chci říct, že tahle povídka je dobrá, jako vše co napíšeš.
A pak k tomu rozpárování. Nejdřív chci říct můj názor- nemám moc ráda tyhle trojúhelníky bratři/sestry si prostřídají přítele/kyni.. Vždy mi to přišlo hnusný vůči sourozenci, ale je to jen můj názor!
Samozřejmě je to tvoje povídka a ty nejlíp víš jak to zakončit ;o)
A navíc ty jsi tak šikovná, že ikdybys dala dohromady Oriho a Naruta (fujky fujky) tak nad tím slintáme.
Takže můj proslov skončil a já přeji hodně štěstí s dokončením povídky

.....

(Lilirose, 17. 11. 2010 0:09)

Omlouvám se... dneska jsem přečetla všechny kapitoly, který jsem ještě nečetla jelikož (stydím se) úplně jsem na tvoje stránky pozapomněla !! nechápu jak k tomu došlo .. každopádně ... mrzí mě že si musíš pořádně promyslet jak to chceš sepsat, protože mě tahle povídečka baví ... :)))
Jinak moc pěkné předešlé kapitolky !! :)

...

(Arya, 15. 11. 2010 17:50)

Hm...po dlhšej odmkle som sem opäť zablúdila :)
a popravde, ja..ja
no dobre vezmem to z inej stránky...
ja ItaNaru nemám vôbec v láske (psychický blok a jemný *!!!!! ha ha* fanatizmus na SasuNaru) i keď chápem, že v tejto ff by sa k Narutovi hodil skôr niekto chápavý a ústretový, akým je práve starší z Uchihovcov...
ale ja sa s tým niejak neviem psychicky zmieriť (ja labilný to človek)
no som zvedavá, ako to všetko dopadne...v konečnom dôsledku...

konec??

(Zaiky, 11. 11. 2010 15:28)

Povidka je super a preklepy neresim*vzpomina na hodiny OK, jak na ni profesorka kvuli tomu rve*:D a musim souhlasit, ze ty jsi autorka a ne MY, kazdy autor ma sve napady a promysleny dej! Proc ho menit a nutit se vymyslet neco co nikdy nebude? Proc delat autory ze vsech, kdyz jen ty jim ses? Jinak ten tvuj zaver se mi moc zamlouva a musim rict, ze jsem v nej i doufala! Kazdopadne nenech se ovlivnit lidmi a dej nam konec hoden a jen smyslen tvou autorskou 'malickosti'!;)

nadpis?!

(Sys, 3. 11. 2010 22:37)

Mě se líbí povídka tak jak je, myslím si že můžeš pokračovat, ale to je ale jen na tobě co si vybereš. Každopádně se těším na další tvoje povídky. ^^

Re: Tamara

(Itachi-chan, 31. 10. 2010 23:53)

já se taky omlouvám, že jsem tě tak seřvala, asi jsem jenom měla špatný den, nebo co...
a jo, blog mam (http://itachi-chaaan.blog.cz/), ale svou tvorbu tam nemám, protože povídka, na které pracuji, má ještě spoustu much a ještě nemám v plánu ji zveřejnit. ale budu ráda, jestli se mi na blog koukneš a klidně i napiš nějaký komentář, cokoli potěší ^^

Re: Itachi-san

(Tamara, 31. 10. 2010 16:44)

Panebože, vy to beriete tak vážne :D Tak pardon no, nechcela som nikoho nasrať, áno chápem keď má niekto blok (ja ho mám už rok xD) nabudúce už nebudem obťažovať :)
PS. A "takže než příště napíšeš nějakou podobnou kravinu, popřemýšlej o tom" to znelo úplne jak moja matka :D Fakt sa tu už človek musí báť vyjadriť naplno svoje pocity :D Alebo sa musí vyjdariť sofistikovane, aby to nahodou niekoho nepohoršilo :D Proste tu poviedku brutálne zbožnujem a nechala som sa uniesť, chcela som len povedať, že si to môže napísať ako ona chce (čiže preklad vety - Napíš si to jak chceš) bude to aj tak úžasná poviedka, lebo autorka má ozajstný talent (preklad vety - od teba je všetko dobré)...veď je autorka, je to jej poviedka, jej svet, jej pravidlá... a vždy som bola nedočkavá, ako to dopadne, preto som chcela, aby to dopísala čo najskôr :D Ak ste mali pocit, že jej budem pri hlave držať zbraň a mučiť ju, aby to napísala, je mi ľúto, že som vyvolala mylný dojem :D
PPS. Autorka môže byť šťastná, že má takého čitalela ako ty Itachi-san alebo kamošku? Nie každý má niekoho, kto sa postaví na jeho obranu hneď pri sebamenšom náznaku niečoho ZLÉHO :D Aj tak si však tak trochu myslím, že ak s tým má problém autorka, nech sa vyjadrí autorka, ďakujem :)
PPPS. ja som vážne otravná, ale vyrozumela som že píšeš :D Máš aj blog/estránku? Nedala by si link? :D Neboj, nebudem tam chodiť, aby som kydala na všetky články, chcem si len prečítať tvoju tvorbu, čestné-skautské XD

........

(Avi, 28. 10. 2010 14:20)

JTPT jsem si zamilovala, scénář který si nastínila se mi opravdu líbí, Itachi, tak ak si ho v téhle povídce popsala se podle mě k Narutovi hodí víc, i když většinou dávám přednost páru sasuxnaru, co se pauzy týče, chápu to, někdy to prostě nejde tak říkajíc přes prsty a nejhorší je když autor sám není spokojený s tím co napsal. Snad ta pauza nebude moc dlouhá, ale jsem si jistá že se nám to čekání nakonec vyplatí

Re: Tamara

(Itachi-chan, 27. 10. 2010 15:12)

promiň, ale ty asi nechápeš, o co v povídkách jde. To nemůžeš jenom tak napsat nebo si klidně zabít hlavní postavu nebo to psát z donucení. o tohle v povídkách opravdu nejde. člověk prostě někdy dostane blok a nemůže se pohnout (znám to z vlastní zkušenost), musí si to promyslet.
taky nejsem zrovna vodvázaná, že si budu muset čekat, ale nechci na někoho tlačit, abych mu pak napsala, že to stojí za hovno a že je to špatně napsaný. takhle to nefunguje
takže než příště napíšeš nějakou podobnou kravinu, popřemýšlej o tom
P.S.: omlouvám se, že jsem tady tohle napsala absolutně od věci =^_^= a taky se omlouvám, jestli jsem tímhle proslovem náhodou někoho urazila. za pochopení díky :)

néééé X_x

(Tamara, 26. 10. 2010 20:49)

Prečo zrovna teraz pauzu, to nemyslíš vážne T-T Napíš si to jak chceš, hlavne to dopíš XD Nech Naruto trebárs umre a bude Uchihacest, je to fuk, od teba je všetko dobré XD

=^_^=

(Kagome/Kurama, 25. 10. 2010 15:59)

Nikdo neříká, že to máš měnit, je to tvá povídka :) Ať se nám to líbí nebo ne. Nemusíš to nijak ospravedlňovat, Nel-chan. Jen, ne všichni jsou takoví, že potřebují slova, to tím chci říct. Naruto jo, Sasuke ne... Je to subjektivní. Slova jsou v lásce podle mě zbytečná, podle jiných jsou potřeba. Není to nic obecného xD
Teda ale chtít po Sasukem, aby se měnil, to je sobeckost. Jenže láska sama o sobě sobecká je.
S vymýšlením přeju hodně štěstí. Nějak jsem Itachiho čekala, jen jsem možná doufala, že se mýlím. Ovšem pokud je Naruto tak moc citlivý a opravdu potřebuje veškeré to dokazování lásky a podobné věci, jak jinak...
A kdyby se mi ta povídka vůbec nelíbila, najevo bych to rozhodně dala :) Nedržím jazyk za zuby. Jen mi přestává vyhovovat styl založený především na dialozích.. :) Nějak mi tam hodně chybí popisy. Můžu se těšit na nějakou tu jednorázovku?

secret-wishes.blog.cz

(Lilith-sama, 25. 10. 2010 14:40)

Súhlasím s Itachi-chan. Páči sa mi aj scenár a vôbec to nekazíš. Ak máš pocit, že ti pauza pomôže tak si ju pokojne daj. Nech už začneš písať čokoľvek, som si istá, že to bude super. Ale JTPT je predsa len jeden z mojich najobľúbenejších cyklov od teba. Pôvodný scenár je ekný, ale keď sa ti niečo na ňom nepáči, tak to prerob, premysli si to a až potom to napíš. Ani ja neznášam napoly vymyslené poviedky. Kapitola bola pekná. Teším sa na ďalšiu -- neponáhľasj sa s ňou a rozmýšľaj koľko len chceš - a hlavne sa teším na tvoje ďalšie poviedky ;).

...

(Itachi-chan, 24. 10. 2010 23:45)

upřímně si vůbec nemyslím, že to kazíš. mně se to opravdu moc líbí a to, že nepíšu komentáře naplno je proto, že si nové kapitoly čtu pokaždý alespoň o půl noci a to se už nedá psát tak energicky a nadšeně :)
ten tvůj scénář, který jsi sem napsala podle mě není vůbec špatný, ale jestli se ti to nelíbí, tak je lepší si to raději promyslet, než psát nasilu.
přeji hodně štěstí při vymýšlení a doufám, že nebudu muset čekat další rok na pokračování ;)