Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. část

26. 7. 2010
Cesta letadlem byla opravdu peprným začátkem společné dovolené. Naruto letěl poprvé, vůbec byl někdo poprvé. Už jen letištní hala pro něj byla jedna velká výkladní skříň. Žasl téměř nad každou židlí. Tedy až do chvíle, kdy spatřil skrz prosklenou stěnu letadlo. Jeho tvář několikrát změnila barvu až se nakonec usadila na bledém odstínu. Jakoby mu snad až teď došlo, že musí nastoupit do toho velkého letadla, které se poté vznese několik kilometrů nad zem.
Připadal si hloupě, že se on, nebo vlastně jeho žaludek bojí letu. Nebyl srab, pouze ho přemohla nervozita z prvního letu.
Ještě chvíli po té, co letadlo vzlétlo, Naruto drtil Sasukeho ruku. Po pár minutách se ale uvolnil natolik, že byl schopný si objednat i něco malého k zakousnutí.
Let probíhal v klidu a bez problémů. Na letišti v Paříži přistáli v deset hodin dopoledne. Přesně podle domluvy stál v davu spolu s ostatními, kteří někoho očekávali, muž držící cedulku s nápise Uchiha. Byl asi tak v Itachiho věku, bronzovou pleť opálenou od zdejšího sluníčka, modré oči odstínem dost podobné těm Narutovým a na krátko střižené hnědé vlasy. Někdo říká, že lidé ve Francii jsou jak ze škatulky. Ať už na sobě mají oblek od Hugo Bosse nebo montérky z second-handu, pořád působí jak kdyby jim v žilách kolovala modrá krev.
,,Vítejte v Paříži, já jsem Will,” představil se okamžitě jak k němu přistoupili. Všichni se postupně představili a zamířili k auto, kde dle slov Willových: stráví první hodiny ve Francii. K pobřeží to byl ještě pěkný kus cesty. ,,Tady v městě se to táhne,” vykládal zatímco projížděli ulicemi. ,,Alespoň máte čas si to tu prohlédnout. Já osobně Paříž miluju, ale raději žiju venku, kde je větší klid.” Vypadalo to, že Will je věčný optimista a ke všemu má co říct. Sasuke by raději, aby si Will vystačil s vlastními myšlenkami, ale raději mrčel. ,,Vzal jsem si dovolenou, abychom vás tu mohli provést.” To mi, znamenalo on a jeho přítel Alex.
,,Jak se má bratr?” zeptal se Itachi.
,,Dobře. Má vlastní dětskou ordinaci v Paříži. Co ty?”
,,Chirurgie. V září mě čeká atestace.”
,,Pamatuju si, jak byl bratr nesnesitelný, když ho to čekalo.”
,,Aspoň si načas vyměním s Sasukem role. Zažije na vlastní kůži, co mě pronásleduje už léta.”
,,A co Sasuke, půjde ti ve stopách,” zadíval se na Sasukeho na zadním sedadle.
,,No to určitě. Nijak mě neláká hrabat se v lidech.”
,,Bratříček míří výše. Otravovat mě až do hrobu.” Sasuke se na něj, nebo respektive na jeho zátylek, zamračil.
,,Věř mi, že jen co to půjde, sbalím si svých pět švestek a odporoučím se.”
,,Bratrské rozepře, to znám. I mě lezl bratr na nervy. Měl jsem pocit, že má pravidla i na použití koupelny. Co mě štvalo nejvíc, bylo stěhování sem, ale teď jsem rád.”
,,Sasuke má až příliš vysoký nároky,” usmál se Naruto. ,,Obdivuju Itachiho trpělivost. Jsem rád, že jsem jedináček.” Sasuke se na Naruta podíval, jakoby snad právě zaprodal jeho duši.
,,Jedináček se zase musí nudit. Sám.”
,,Když máte poblíž Sasuko a Itachiho, tak ne. Stačí půl hodinka jejich hádek.” Itachi se pousmál, zatímco Sasukeho oči křičeli: Podrazáku!
,,Jak dlouho s nima bydlíš?”
,,Necelé dva měsíce,” odpověděl Naruto. Připadalo mu to jako mnohem déle.
,,S Sasukem jste spolu stejně dlouho?” Sasuke chtěl odpovědět místo Naruto. Tohle téma bylo přece jen citlivější.
,,Ne. Nějakou tu dobu mě tahal za nos. Dle všeho měl Sasuke pečlivě vypracovaný plán krok po kroku, jak mě sbalit.” Z přední řady se ozval smích, zatímco vzadu se Sasuke mračil víc a víc.
,,Bavíš se?” zavrčel k Narutovi.
,,Jo,” kývl. ,,Ale no tak, je to sranda,” chlácholil ho, když si všiml jeho výrazu. ,,Snažím se to trochu okořenit. Na reálné verzi není totiž nic směšného.”
,,Já bych byl k smíchu tak jako tak.”
,,Takhle jsi alespoň k smíchu v lepším světle.” Naruto měl pravdu. Raději by měl držet pusu a krok.
,,Promiň,” omluvil se. ,,Už budu potichu. Můžeš si vtipkovat dle libosti.”
,,Nabízíš se mi jako fackovací panák?”
,,To jsi řekl ty.” Sasuke měl opravdu zvláštní způsoby, jak se omluvit. A to přinést oběť. Nejlépe sám sebe. ,,Vtipná kaše vyprchala?” zeptal se, když Naruto mlčel.
Ten se na něj zamračil. Zasuje z toho zase vyšel jako vítěz.
,,Sasuke, až dorazíme na místo, Will ti ukáže kde má nářadí,” řekl mu Itachi.
,,Proč?”
,,Najdeš tam věc zvanou lepící páska. Velmi praktická věc, hlavně pokud jde o lidi, co hubu nezavřou.” Naruto i Will se rozesmáli, i když Naruto se snažil výbuch mírnit.
,,Moc vtipný.”
,,Na realitě není nic vtipného.” Sasuke viděl skrz zpětné zrcátko mezi řidičem a spolujezdcem, jak se na něj Itachi zamračil. Dvojsmysl. 
,,Možná se najde i nějaká v kufru,” nadhodil Sasuke na ulehčení nálady.
,,Stačí když budeš držet rty u sebe,” řekl Naruto. ,,Krom případů, kdy jimi budeš vykupovat svoji vinnu,” pošeptal mu, aby to slyšel jen on.

O hodinu a půl později mohli všichni vystoupit z auta. Naskytl se jim pohled na třpytivě modré moře a pláž plnou bílého písku, jakoby tam právě nasněžilo. Stačilo jen pár kroků přes trávník a každý mohl říct: Jsem na pláži. Stačilo se ale jen otočit doleva a stáli jste těsně u nádherného domu. Zvenku zářil světlými barvami, jako nějaké andělské sídlo. Naproti tomu, když jste vstoupil dovnitř, obklopovali vás samé slunečné barvy. První pokoj byl obývací pokoj propojen s kuchyní a jídelnou. Napravo od vchodu byly točité schody vedoucí do horního patra, kde dle slov Willových byla ložnice a dva pokoje, které pro příští dny budou sloužit jejich potřebám. Jedna koupelna byla připojena k ložnici Willa a Alexe. Druhá byla na chodbě, vlevo od schodů. Tu mohli využívat oni..
,,Doporučuju aby jste se umyli, převlékli a případně najeli. Pak by jsme vás mohli provést po okolí,” řekl Will. Všichni tři kývli a jali se svých zavazadel. ,,Alex se vrátí za chvíli. Jen nakoupit. Bude sranda vařit pro takovou kopu lidí.”
,,Neuvažoval jsi o práci v školní jídelně?” zeptal se žertem Sasuke. ,,Tam je taky kopa lidí.”
,,Pokud by to nahrnovalo tebe,” odvětil Will. ,,Vypadáš, že máš vytříbený jídelníček.”
,,Vystačím si s chlebem a vodou,” zamračil se na něj Sasuke. ,,Nesnáším ho,” zašeptal k Narutovi.
,,Mě se líbí. Je s ním sranda,” namítl Naruto. ,,No tak Sasuke, tohle je dovolená, ne vojenský tábor. Uvolni se.”
,,Radši bych v dešti dělal kliky, než poslouchat ty jeho vtípky.”
,,Wille, kde že máš to nářadí?” zavolal Itachi na Willa dostatečně nahlas a s důrazem na každé slovo.
,,Je mi to jasný,” zavrčel Sasuke a zamířil ke schodům. ,,Sleduj Wille, jdu po schodech nahoru. Nevybízí tě to k nějakému sarkastickému žertu.”
,,Ani ne,” zavrtěl Will hlavou. ,,Ty jsi vyřkl vše.”
Sasuke nadával na Willa i v koupelně a pokračoval i v pokoji, kde se převlíkal. Naruto to igrnoval. Věděl, že to Sasukeho přejde.
O hodinu později seděli dole u stolu zatímco Alex a Will servírovali jídlo. Všichni měli hlad, že by vola snědli. I Sasuke vypadal klidnější. Dokud před něj Will nepostavil tři plátky chleba a sklenici vody.
,,Co to je?”
,,Přál sis vodu a chleba,” usmál se na něj Will. Všichni, kromě Alexe který nechápal význam přítelova vtipu, propukli ve smích. ,,Dobrou chuť,” popřál mu a usedl ke stolu. Sasuke měl sto chutí mu ten chleba omlátit o hlavu, ale odmítal mu dopřát tu radost. Vychutnával si to, jakoby jedl výtečnou omeletu, kterou do sebe cpal Naruto. Jemu bylo Sasukeho líto, ale zasloužil si to. Tušil že to bude peprný týden.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

How to fritter away Google

(Daviddem, 12. 1. 2023 18:52)

That means you'll get the idea some stylish features and press access to additional channels where you can gain visibility, without having to make mother wit of some ornate, guide migration process. https://googlec5.com

nadpis?!

(Sys, 11. 9. 2010 19:11)

Wow tk konečně pokračování. :) Proč mám ten pocit, že Sasuke nebo Naruto, si tam něco s někým začnou??? (a možná i nedobrovolně!) Samozdřejmě se těším na pokračování!!! xD

:::

(pajčas, 4. 9. 2010 23:48)

Ty nás trápíš, ty nás trápíš, Takový rozestup, jaj, už aby přibyla další

*úsmev cez celý ksicht*

(Tamara, 24. 8. 2010 12:38)

Fuha, to som ani nečakala :D čítala som to extra pomaly, aby mi to chvlku vydržalo XD nepodarilo sa XD okamžite chcem pokračko, ten Will vs. Sasuke :D uplne najlepšieee XD

...

(Arya, 11. 8. 2010 1:19)

pááááni ono to má aj pokráčko ;)
ale niee
super časť ;) ja sa len teším na ďalšiu :D :D :D

...

(akimari, 7. 8. 2010 3:35)

túto časť som si vychutnávala a čítala extra pomaly (pre prípad, že by som musela čakať ďalší pol rok ä čo osobne tvojmu zdraviu neodporúčam xD)) .... skvelá ako vždy a fakt ma zaujíma ako to bude ďalej medzi tými troma :D :D

muháá

(Lilirose, 4. 8. 2010 15:51)

tak ten konec byl dobrej =D ... tam bude ještě veselo =D

...

(Aylen, 3. 8. 2010 22:26)

SUper kapča :) Těšim se na pokračování.

lenalee.estranky.cz

(Lenalee Uchiha, 3. 8. 2010 22:17)

Tvoje povídka mi tak chyběla :) Konečně aspoň dílek... jinak jsem aspoň ráda, že tě můza neopustila *oddech*

...

(Ten_Ten (www.mojefikce.estranky.cz), 2. 8. 2010 19:15)

jeeeee, tak další kapitola? *skáče radostí po pokoji, ale jelikož maj nízký stropy, rychle toho nechává* a já tuhle povídku taaak miluju!
Sasuke je fakt roztomilej xD dostává mě, jak se na všechno mračí... a Naruto s Willem k tomu... xD
je to skvělý a ze cviku si fakt nevyšla! xD

Hehe...

(Kuro-nii, 28. 7. 2010 18:26)

Um... sice jsem nečetla ostatních 24 částí :D *chystá se na to...xD* tahle kapitolka se mi moc líbila :D nuhu moc pěkně píšeš

yaoi-poviedky.blog.cz

(Melissa-kun, 28. 7. 2010 0:22)

No totooo... to bolo subarashiiii... :3 mňuf... krásna kapitolka, už sa teším na ďalšiu... som zvedavá jak si to tam Sasuke bude užívať ;) muhahaa :D

=^_^=

(Kagome/Kurama, 27. 7. 2010 20:04)

Nevěřím vlastním očím :) Hezká kapitola, taková jakoby začáteční, že se do toho musíš pořádně obout. Občas jsem nepoznala, kdo co říká, musela jsem se nad tím déle pozastavit. Jinak, jak říkám, pěkná :) To s tou lepicí páskou mě rozesmálo, to používaly učitelky na základce xD Jedna ji dokonce pořád nosila s sebou O_o Will je... Nevím, ze začátku sympaťák, ale pak mi přemíra těch vtipů začala vadit, nechápu, jak to xD To s tím chlebem, ou, není moc dobrý hostitel ;) Jako by mu Sasuke v minulosti provedl něco příšerného :D Těším se na nějakou akci. Normálně zjišťuji, že mi začalo chybět to tvoje tradiční "z nemocnice do nemocnice" :D :D

Nadpis

(Lilith-sama, 26. 7. 2010 12:38)

Najprv sa idem radovať, že som si KONEČNE mohla prečítať nejakú tvoju skvelú poviedku. Som sa jej už nevedela dočkať a tie staré mám prečítané už od predu aj od zadu :D:D. Krásna časť. Willi bude výkvet, ale aby nebol taký aj Alex. Teším sa naďalšiu časť (že na ňu nebudem musieť čakať ďalšie nekonečne dlhé mesiace, pls *smutne kuká*).